Tsotsi

Har precis kommit hem från en lååång dag i skolan! Har varit riktigt trött hela dagen så nu sista lektionen var det skönt att vi såg på en film :) 

Det var en sydafrikansk film och den handlar om killen Tsotsi som lever i Johannesburgs kåkstäder (Det bor ca 85 miljoner människor totalt i Johannesburg och 1-3 miljoner bor i kåkstäder). Tsotsi är gatuslang för gangster och så kallar sig också huvudpersonen, som spelas av Presley Chweneyagee. Tsotsi springer till Johannesburgs rika villakvarter efter ett slagsmål och försöker råna en rik svart kvinna på hennes bil, men upptäcker i tumultet inte det spädbarn som ligger i baksätet. Tsotsi har aldrig lärt sig köra och det dröjer inte länge förrän bilen hamnar i ett dike. Barnet väcker slumrande osjälviska känslor hos Tsotsi och han kan helt enkelt sig inte att lämna kvar barnet i bilen. I stället stuvar han ner barnet i en papperskasse och tar det med till sitt hem i ett plåtskjul. Riktigt bra film, se den!







Filmen har vunnit en Oskar, 13 andra priser och fått 12 nomineringar. Det ni ser här i videon om tunnelbanan t.ex är mycket vanligt, att gå på folk med vapen så, och att ingen märker eller gör någonting. Watch!


Gråter bara av trailern xD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0